zaterdag 5 juli 2014

Labels...

Al een hele tijd wil ik eens een label maken met verschillende inkt-technieken er op, lekker "kliederen"zeg maar. Nu kwam ik gister op een YouTube kanaal terecht, waar e.e.a. werd uitgelegd. Mijn conclusie was  eigenlijk dat je het gewoon moet doen, en niet te veel moet nadenken. Hupsa, aan de slag dus.


Ik heb eerst het rode label gemaakt. Eerst distress inkt op een sheet, de kleuren fired brick en sqeezed lemonade, lekkere knal-kleuren. Even nat sprayen, en het label erdoor halen. Na het droogfohnen, heb ik nog even een paar plekjes bijgewerkt met een blending tool. Vervolgens de tekststempel van IndigoBlu, Enjoy Life, gestempeld. Links inka-gold over een stencil (Tim Holtz, Bubble) gesmeerd, zodat dit er een beetje boven op komt te liggen. Als laatste de stempel van Jofy (nr.24) op een stukje papier gestempeld. Deze had ik eerst met dezelfde kleuren inkt gekleurd. Het bloemetje uitgeknipt, de steel gestempeld en het bloemetje geplakt en klaar is het label. O ja, nog even een lintje kleuren en bovenaan er in knopen...
   

                

Het tweede label heb ikeigenlijk op dezelfde manier gemaakt, maar dan met Squeezed Lemonade en Crushed Olive, mijn favoriete kleur op dit moment. Wel heb ik eerst de stempel met versamark  gestempeld, en hier overheen clear ombossingpoeder gestrooid. Zo blijven de bloemen mooi wit. Vervolgens weer door de natte inkt gehaald, en op de bloemen extra behandeld met de blending tool, zodat hier de gele kleur mooi uitspringt.

   
       


Het stencil hierboven is van TCW, nr. 261.


Ben benieuwd wat jullie hier van vinden...

Fijne wedstrijd zo....

Liefs Diana.

3 opmerkingen:

Je@net zei

Wauw....wat een gave labels, Diana. Super mooi geworden, joh!
Nog een fijne zondag!

Hanny zei

Schitterend! Ik heb deze techniek zelf nog nooit gedaan maar als ik dit zo zie lijkt het wel leuk om te doen. Fijne beschrijving en wat een supermooi resultaat, ik vind ze prachtig!
Fijne zondag, liefs Hanny♥
http://tierelantijntjes.blogspot.nl

Krista zei

Geweldig mooi Diaan!!

Groetjes Krista